Søg i denne blog

fredag den 20. april 2012

Chicken tikka masala

Aftensmaden på en torsdag





Ingredienser:
(til 4 personer)

500 g kylling uden skind og ben i
strimler

Marinade:
1 dl yoghurt,
1 spsk. hvidløg, finthakket,
1 spsk. ingefær, finthakket,
2 tsk. garam masala,
1 tsk. gurkemeje,
1 tsk. chilipulver (cayenne),
2 tsk. groft havsalt,
4-5 spsk. limesaft

Sovs:
1 stort løg, finthakket,
2 tsk. hvidløg, finthakket,
2 tsk. ingefær, finthakket,
2 spsk. koncentreret tomatpuré,
1 tsk. gurkemeje,
3 spsk. mandler, meget finthakket

3-4 dl vand,
3 spsk. piskefløde,
salt,
3-4 spsk. olie til stegning.

Fremgangsmåde:
Tikka masala-kylling: Kom yoghurten i en skål og bland hvidløg, ingefær, garam masala, gurkemeje, chilipulver, salt og limesaft i.
(pas på med limesaften, der kan altid tilføjes lidt mere når der smages til)

Bland kødet omhyggeligt med marinaden og lad det marinere i mindst en time ved stuetemperatur, gerne længere - op til et døgn i køleskab - f.eks. i en plasticpose, der er nem at vende rundt en gang imellem.

Steg kødet i et ildfast fad i forvar­met ovn ved 250 grader i 12-15 minut­ter.
(dette kan undlades og man kan i stedet komme det direkte i gryden efter "sovsen" er lavet)

Opvarm olien i en tykbundet gryde og steg løgtern gyldne heri.
Tilsæt hvid­løg, ingefær og tomatpuré under omrøring.
Kom derefter gurkemeje og mandler i sammen med vand.

Lad retten småkoge 3-4 minutter, hæld kødet og marinaden i gryden og tilsæt fløden, når retten er gennemvarm.

Smag til sidst til med salt og tilsæt lidt mere vand, hvis sovsen er for tyk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar