Aftensmaden på en torsdag
Ingredienser:
(til 4 personer)
500 g kylling uden skind og ben i
strimler
Marinade:
1 dl yoghurt,
1 spsk. hvidløg, finthakket,
1 spsk. ingefær, finthakket,
2 tsk. garam masala,
1 tsk. gurkemeje,
1 tsk. chilipulver (cayenne),
2 tsk. groft havsalt,
4-5 spsk. limesaft
Sovs:
1 stort løg, finthakket,
2 tsk. hvidløg, finthakket,
2 tsk. ingefær, finthakket,
2 spsk. koncentreret tomatpuré,
1 tsk. gurkemeje,
3 spsk. mandler, meget finthakket
3-4 dl vand,
3 spsk. piskefløde,
salt,
3-4 spsk. olie til stegning.


strimler




















Fremgangsmåde:
Tikka masala-kylling: Kom yoghurten i en skål og bland hvidløg, ingefær, garam masala, gurkemeje, chilipulver, salt og limesaft i.
(pas på med limesaften, der kan altid tilføjes lidt mere når der smages til)
Bland kødet omhyggeligt med marinaden og lad det marinere i mindst en time ved stuetemperatur, gerne længere - op til et døgn i køleskab - f.eks. i en plasticpose, der er nem at vende rundt en gang imellem.
Steg kødet i et ildfast fad i forvarmet ovn ved 250 grader i 12-15 minutter.
(dette kan undlades og man kan i stedet komme det direkte i gryden efter "sovsen" er lavet)
Opvarm olien i en tykbundet gryde og steg løgtern gyldne heri.
Tilsæt hvidløg, ingefær og tomatpuré under omrøring.
Kom derefter gurkemeje og mandler i sammen med vand.
Lad retten småkoge 3-4 minutter, hæld kødet og marinaden i gryden og tilsæt fløden, når retten er gennemvarm.
Smag til sidst til med salt og tilsæt lidt mere vand, hvis sovsen er for tyk.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar