Søg i denne blog

onsdag den 25. april 2012

Jeg ved godt...

at dette indlæg står i stor kontrast med indlægget igår, men hvis denne blog skal være ærlig så må man tage det sure med det søde.

Her kommer noget af det sure - et lille og kort udpluk af mit tankemylder.

Nu starter vi forfra... Vi skal tilbage på børneafdelingen, så vores lille dreng igen kan blive undersøgt og udredt. Vi VED at han ikke er som andre børn, men hvordan og hvorledes ved vi ikke endnu. Jeg er hunderad, jeg kan ikke overskue tanken om at vi måske snart får en diagnose på hvad han fejler. Jeg frygter simpelthen at sandheden gør mere ondt end uvisheden. Alligevel går jeg og ser frem til, at vi ved hvad det er og hvordan vi skal forholde os til det.

Det er hårdt og jeg render konstant rundt med en knude i maven, som jeg hele tiden kommer til at forveksle med reel smerte... Jeg tror også det er knuden i maven, som gør at jeg hver nat har mareridt...

Heldigvis er jeg i bedring. Jeg er ikke længere i den sorgprocces som jeg var i for nogle uger siden. Jeg græder slet ikke så meget længere og jeg har accepteret det bedre nu...

I bund og grund handler det jo ikke om mig, selvom jeg lige har fået det til at lyde sådan...

tirsdag den 24. april 2012

JUBII.... Sommerferien er bestilt :)

OG TUREN GÅR TIL...




Stettin (Szczecin) som er en by på ca. 800.000 indbyggere i Polen.


Og nøj, hvor vi bare glæder os :)

Vi kan jo ikke flyve pga Gilberts ører og uden en bil, er vi allerede en smule begrænset i vores valg, men polen er et land som er nemt og billigt at komme til uden bil... Og så er landet super billigt.

Det var min far som igår foreslog os at tage vores ferie i Polen og selvom jeg var noget skeptisk lige i starten, blev jeg lynhurtigt overbevist... specielt da jeg fandt ud af hvor meget man får for pengene, både hvad hotel angår, men også i forhold til mad og tøj.

Vi tager afsted den 3 juni, dagen efter sønnens fødselsdag og skal tilbrige 15 nætter i landet. Vi har valgt holde ferie efter sidste dagplejedag den 31 maj. 

Nu skal der bare undersøges hvilke seværdigheder der er, hvordan vi kommer dertil osv :)


fredag den 20. april 2012

Chicken tikka masala

Aftensmaden på en torsdag





Ingredienser:
(til 4 personer)

500 g kylling uden skind og ben i
strimler

Marinade:
1 dl yoghurt,
1 spsk. hvidløg, finthakket,
1 spsk. ingefær, finthakket,
2 tsk. garam masala,
1 tsk. gurkemeje,
1 tsk. chilipulver (cayenne),
2 tsk. groft havsalt,
4-5 spsk. limesaft

Sovs:
1 stort løg, finthakket,
2 tsk. hvidløg, finthakket,
2 tsk. ingefær, finthakket,
2 spsk. koncentreret tomatpuré,
1 tsk. gurkemeje,
3 spsk. mandler, meget finthakket

3-4 dl vand,
3 spsk. piskefløde,
salt,
3-4 spsk. olie til stegning.

Fremgangsmåde:
Tikka masala-kylling: Kom yoghurten i en skål og bland hvidløg, ingefær, garam masala, gurkemeje, chilipulver, salt og limesaft i.
(pas på med limesaften, der kan altid tilføjes lidt mere når der smages til)

Bland kødet omhyggeligt med marinaden og lad det marinere i mindst en time ved stuetemperatur, gerne længere - op til et døgn i køleskab - f.eks. i en plasticpose, der er nem at vende rundt en gang imellem.

Steg kødet i et ildfast fad i forvar­met ovn ved 250 grader i 12-15 minut­ter.
(dette kan undlades og man kan i stedet komme det direkte i gryden efter "sovsen" er lavet)

Opvarm olien i en tykbundet gryde og steg løgtern gyldne heri.
Tilsæt hvid­løg, ingefær og tomatpuré under omrøring.
Kom derefter gurkemeje og mandler i sammen med vand.

Lad retten småkoge 3-4 minutter, hæld kødet og marinaden i gryden og tilsæt fløden, når retten er gennemvarm.

Smag til sidst til med salt og tilsæt lidt mere vand, hvis sovsen er for tyk.

Pizza med broccolisalat

Tirsdagens aftensmad



tirsdag den 17. april 2012

Dagens oplevelse

Det var lige hvad det var for lilleG.

Jeg valgte at holde sønnen hjemme fra dagpleje, blandet andet for at vi kunne hygge os sammen, men nok mere fordi vi simpelthen har en helt anden dreng, når han ikke har været i dagpleje. Han er meget mere rolig, taler bedre og i det hele taget, er han meget gladere... Og det er tiltrods for at vi har den dygtigste og mest fantastiske dagplejemor, så det handler bestemt ikke om at han mistrives hos hende :)

Vi var på vej op for at besøge mormor på plejehjemmet, da vi kom forbi denne gravko. Vi stod og betragtede den, da føreren kommer hen til os og spørger, om Gilbert ikke vil sidde i den. Det ville han da rigtig gerne og efter lidt tid, spørger føreren om Gilbert vil ud at køre i den. Han tager Gilbert på skødet og sammen kører de en lille tur. Han drejer lidt rundt på vejen med gravkoen og Gilbert var selvfølgelig ellevild, samtidig med at han var en smule genert :)

Jeg synes bare at det var fantastisk, at en tilfældig mand giver min dreng en så stor oplevelse. Og efter køreturen siger manden til Gilbert, som var for genert til at sige noget, "du behøver ikke sige tak" og så kørte han. Han forstod udemærket godt, at Gilbert ikke lige var i stand til at få ordet tak frem på sine små læber og han vidste vidst godt, hvor stor en oplevelse han lige havde givet en lille dreng <3
Det giver altså god energi, at møde sådan nogle mennesker :)







mandag den 16. april 2012

Champignonsuppe

Hmm.... Jeg elsker supper, selvom kæresten ikke er helt så begejsret for dem som mig, så lavede vi denne lækre champignonsuppe sammen... mums den var bare super god!



En lille mandagstur...

Kæresten havde fri og med den kommende uge som vi går i møde, valgte vi at holde Gilbert hjemme fra dagplejen, så vi kunne tilbringe lidt kvalitetstid sammen. Vi valgte at gå en tur i skoven og ned til søen, det var bare skønt og rigtig dejligt at se, at foråret er på vej :)







En rævegrav, tror jeg da det er, eller måske er det et hjem for en mår :)


Jeg er ikke en blomsterperson, men alligevel har jeg en ynglingsblomst og hvor underligt det end lyder, så er det anemonen :)


Det vrimlede med mus og jeg føler mig heldig over, at lilleG fik dem at se.

Han fandt endda selv en mus som lå at sov, ifølge ham selv :)



søndag den 15. april 2012

Fiskefrikadeller med ærtepuré

Nogen gange kan det være svært at finde på aftensmad, specielt de dage hvor jeg er alene med Gilbert. I den kommende uge er kæresten kun hjemme til aftensmad 2 gange, han har nemlig en arbejdsuge på 45 timer, desværre. I går lavede jeg så nogle fiskefrikadeller med ærtepuré og det bedste af det hele er, at der nu ligger hjemmelavede fiskefrikadeller i fryseren, som kan bruges en anden aften hvor kæresten heller ikke er hjemme :)


Det er ikke så ofte vi får pasta, højst 2 gange om måneden, så af ren og skær dovenskab kogte jeg igår nogle fuldkorns pastaskruer og så har jeg endda en meget glad dreng :)

Jeg har ikke brugt en opskrift til denne ærtepuré, jeg kogte bare nogle ærter i noget vand så de var helt dækkede. Efter de havde kogt i nogle minutter hældte jeg en del af vandet fra og tilføjede noget hønsebouillon, citronsaft, salt og et lille fed hvidløg. Tilsidst tilføjede jeg noget creme fraiche 9% for at give det en lidt blødere smag.

lørdag den 14. april 2012

Ideer til lilleGs værelse.

Jeg har fået den idé at sønnen skal have en juniorseng i fødselsdagsgave og i den andledning skal der laves et hyggeligt værelse til ham.
Værelset er meget småt, 8 m2 højst, så han skal helt sikkert have en halvhøj seng som er ca. 110-115 cm høj for at udnytte pladsen bedst muligt.

I tankerne har sådan en her, enten i træ så den kan males retro gul eller i hvid.


Under sengen skal der være en tynd madras og en masse store puder i forskellige farver, samt en væglampe så der kan læses bøger i hulen og der skal selvfølgelig være gardiner, for uden dem er der ikke meget hule over det.
Jeg har tænt mig at lave et dukketeater i den ende hvor stigen ikke er. Jeg tror at sønnen vil elske det og det er en god måde at få noget aktivitet ind i det lille rum.




fredag den 13. april 2012

hønskestrik

Ligesom hækling, lærte jeg mig selv at strikke. Jeg har nu kunne strikke i 1½ år og jeg er åbentbart en vinterstrikker, for om sommeren vil jeg hellere lave scrapbooking eller kort. I denne vinter blev det til 3 striktrøjer til lilleG og så dette tæppe, som jeg lige skal have gjort færdigt :)

 Jeg mangler faktisk ikke at strikke så meget mere på det og så har det den rette længde. Alligevel er jeg gået i stå, nok mest pga mangel på tid, da min dag jo går med skole og aftenerne bruges som regl på putning af sønnike.. I går faldt han først i søvn kl. 22 og så var lysten til at strikke altså på et 0 punkt, efter 3 timers kamp.

Nå, men tilbage til tæppet. Ideen er, at kommer fleece på bagsiden af tæppet og at det ender ud med et mål som passer til en juniorseng, hvis nu man skulle få lyst til at bruge det som sengetæppe :)




 

En scrapbook side

Jeg fik lige lyst til at vise denne side, som jeg har lavet. Den er enkel, men sød synes jeg. Normalt plejer jeg at tilføje journal (en tekst med en historie som hører til billedet), men jeg havde ikke rigtig noget mindeværdigt at skrive om den dag billedet blev taget... Jeg synes bare billedet er nuttet :)


torsdag den 12. april 2012

Bagerdreng

Jeg tror det er de fleste forældre, som gang på gang bliver overrasket over hvor lærenemme børn egentlig er... Jeg bliver det i hvert tilfælde ofte.
Senest da der skulle bages kanelsnegle. Min søn er ikke en dreng som man liige tager med i køkkenet for at lave mad sammen, desværre, men det er hverdagen med ham bare ikke til, men så er det jo godt at der findes weekender og endnu bedre ferier. Han forstod udemærket godt, hvad sådan en kagerulle skal bruges til og det var sjovt at se, hvor meget han koncentrerede sig om at bruge den :)